13-04-13

Slotbeschouwing van een ex 2de in bevel van 1 Cie Mat (1 Cie Ord) in Siegen

Beste lezers,

Om te beginnen wil ik Walter Van Staay feliciteren met zijn initiatief om een BLOG over onze aanwezigheid in Siegen ter beschikking te stellen.

Met een aantal anekdotes heb ik in dit BLOG geprobeerd mee de herinneringen aan te scherpen aan onze aanwezigheid in 1 Cie Ord / 1 Cie Mat in Siegen, in de jaren 1970-1975.

Vanzelfsprekend bracht ik daarbij hoofdzakelijk de toenmalige korpscommandanten naar voor, vermits die nog wel het beste door iedereen zullen gekend zijn en ik die ook zelf gekend heb.

Voor de meesten onder U (en zeker voor de dienstplichtigen) was de afstand tot die bevelvoerders en hun officieren in die tijd nog groot. Vandaar dan ook dat ik getracht heb een tipje van de sluier te lichten en via enkele anekdotes probeer te verduidelijken, dat het aan de top van de eenheid ook maar mensen waren die hun taak naar best vermogen trachtten te vervullen.
Mensen met misschien wel enkele sterren op hun kraag, zeker taakbewust en gedreven, maar met evenveel goede kanten, als twijfels, verlangens en tekortkomingen, zoals eenieder onder U.

Slechts SAMEN konden we ervoor zorgen dat ONZE eenheid optimaal functioneerde ten voordele van AL de andere eenheden die in Siegen gelegerd waren of zelfs daar buiten.
Pugnantes Adjuvo (de strijder steunen) was onze gemeenschappelijke taak en die werd mede door U méér dan behoorlijk vervuld ! Proficiat mannen !
Ik ben trots op elkeen onder U die daar toen aan meegewerkt heeft. Of het nu was in het peloton Staf, het peloton Supply, het Peloton Voertuigen, bij de S4, de MT, in de sectie diensten, als barman, als chauffeur, als lasser, als schrijnwerker, als kapper, in de keuken, of wat dan ook, elk radertje was onmisbaar om het geheel te doen draaien.

Bij diegenen die reeds een commentaar in het BLOG plaatsten is vooral te zien dat ze op zoek gaan naar kameraden van toen, naar hun strijdmakkers, hun lotgenoten. Op zoek naar diegenen waarmee ze hun belevenissen van toen samen terug eens zouden kunnen ophalen.
Het is bovendien hartverwarmend om vast te stellen dat tussen de dienstplichtigen, die eerder van ‘moeten’ dan van ‘graag willen’ in Siegen zaten, er toch bij zijn die het achteraf gezien als een belangrijke periode uit hun leven beschouwen, of toch minstens als een niet te verwaarlozen ervaring.

Samen kunnen we nog veel herinneringen terug levendig maken.
Dus mannen, schrijf a.u.b. in dit BLOG uw ‘herinneringen uit Siegen’, die U graag met uw makkers van toen wilt delen; we kijken er met veel belangstelling naar uit.

Ik ben begonnen met Walter Van Staay te bedanken voor deze BLOG.
Ik wil graag eindigen met een HARTELIJK BEDANKT aan al wie ooit dienst deed in de BSD, jullie hebben het meer dan verdiend !

Eric

| Commentaren (1) | 15:17 | walter van staay |  Facebook | | | Permalink |  Print

Commentaren

Ik ben op zoek naar mensen die bij mijn man in het leger zijn geweest volgend jaar word hij 60 jaar en het is een verassing voor hem hij heeft van niemand nog gegevens zou den jullie mij dit kunnen bezorgen aub of mij met iemand in contact brengen die dat kan.
Het gaat hier om S.M. Willy VAN ASCH met als Stamnr 73/26681.
Hij was actief bij de 1CIE MAT, POST3, SIEGEN, 4090 B.S.D

Gepost door: van den berg sandra | 09-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.