13-04-13

Kantine

Zoals ik al elders vertelde namen de officieren van 1 Cie Mat tijdens de dag hun koffiepauze in het bureel van Maj Bussels. In de Kantien troep kwamen ze dus niet. 1 Cie Mat had geen eigen bar voor officieren. Er was in het Kwartier Gilbert echter wel een bar voor officieren, in gemeenschappelijk gebruik voor de officieren van 1 Cie Mat en 1 Cie Rav&Tpt maar die bar was gelegen in de gebouwen van 1 Cie Rav&Tpt.
Het was gebruikelijk, het werd zelfs verwacht, dat de officieren van beide eenheden elkaar minstens één maal per week in die bar troffen. Kwestie van kameraadschap en korpsgeest hoog te houden. De vrijdagavond, na het beëindigen van de dienst, werd je als officier dan ook aldaar verwacht. Er onderuit glippen werd niet geapprecieerd. Vroeger uit de bar naar huis vertrekken dan de korpscommandant was ook al geen al te best idee. Niet altijd gemakkelijk als je de vrijdagavond nog iets wou ondernemen met je vrouw, want die zat dan thuis op je te wachten. Maar 't was toch altijd wel gezellig en zo hoorde je ook eens de verhalen van wat er in elkaars eenheden zoal allemaal gedurende de voorbije week was gebeurd en je leerde elkaar beter kennen.

Maar zeker wanneer er een nieuwe lichting KRO's in het kwartier Gilbert toekwam waren de officieren van beide eenheden in de bar voor Officieren paraat om die nieuwelingen gepast te ontvangen; of die nu voor 1 Cie Mat of voor 1 Cie Rav&Tpt bestemd waren speelde geen rol.
En dan gebeurde het wel meer dat de barman plots kapitein werd en de korpscommandant barman speelde; er werd een beetje van vest en sterren gewisseld, natuurlijk vóór die KRO's toekwamen; kwestie van de nieuwe KRO's op een vals spoor te zetten. De verrassing volgde dan de maandagmorgen, als de barman plots als korpscommandant voor zijn aangetreden eenheid stond. Je kon als KRO dan maar best niet te hoog uit de toren geblazen hebben tegen die barman van de vrijdagavond.

| Commentaren (0) | 15:21 | walter van staay |  Facebook | | | Permalink |  Print

De commentaren zijn gesloten.