18-02-14

omgeving kazerne

IMG_01.JPG

IMG_02.JPG

IMG_03.JPG

IMG_03b.JPG

IMG_04.JPG

IMG_05.JPG

IMG_06.JPG

IMG_07.JPG

IMG_08.JPG

IMG_09.JPG

 "De spoorwegovergang vanuit het stadscentrum, richting Heidenberg, waar je langs moest om vanaf het station en de Achenbacherstraße naar de Friedrich Friesenstraße en het Kwartier Gilbert te gaan, ligt er niet meer. Thans moet je via bruggen over de spoorweg en met een omwegje naar de Friedrich Friesenstraße. In de Friedrich Friesenstraße is aan de linkerkant nog een stuk omheining (draad) overgebleven van het voormalig kwartier Gilbert (2009). De Friedrich Friesenstraße is de straat waarin de ingang (wachtpost) van kwartier Gilbert gelegen was. Achter die draad ligt nu die nieuwe industriezone waar voordien de blokken van 1 Cie Mat en 1 Cie Rav&Tpt stonden."

| Commentaren (1) | 11:52 | walter van staay |  Facebook | | | Permalink |  Print

Commentaren

Het Kwartier Gilbert was gelegen aan de voet van de Heidenberg.

De ingang (wachtpost) bevond zich in de Friedrich Friesenstraße,van waaruit men via een kort stukje Aachenbacher straße en vervolgens via de spoorwegovergang al meteen aan het station kwam.

Vanuit het kwartier Gilbert was het dus niet zo ver stappen tot in het lager gelegen stadsdeel (in de buurt van het station). De grotere magazijnen zoals Neckermann en Kaufhof waren gelegen in het hoger gelegen stadscentrum, richting Oberes Schloss. Onderweg passeerde men ook nog Quelle.

Voor de dienstplichtigen uit Kwartier Gilbert was het, gezien de ligging van dat kwartier, een stuk gemakkelijker om naar de stad te wandelen dan voor deze die boven op de Heidenberg in de kwartieren Normandie, Bremer en Bricart gelegerd waren. Ook vanaf het Kwartier Pepinster op de Wellersberg was het een stukje verder stappen tot aan het station dan vanuit het Kwartier Gilbert.

Siegen, gelegen in het Sauerland in Noordrijn -Westfalen, wordt gekenmerkt door dichte bossen, heuvels, bergen en dalen, waar men een continentaal klimaat geniet.
Wij kenden er warme zonnige zomers en strenge winters met veel sneeuw die maanden bleef liggen.

Van kabeltelevisie was begin der 70-tiger jaren in Siegen nog geen spraak. Men kon er toen slechts drie Duitstalige programma’s ontvangen: ARD, WDR en ZDF.

Siegen telt thans iets meer dan 100.000 inwoners.

Gepost door: Eric Van berghen | 10-03-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.